BOEKGESPREKJES MET CHRISTEL EN MANON

“Prentenboeken inzetten om welbevinden te vergroten.”

“Boekgesprekjes met” is een samenwerking tussen Manon Arts van Authentalent en Christel Lubse van Christel Lubse coaching & training.

Online workshop “Boekgesprekjes met Christel en Manon”

Met “Boekgesprekjes met Christel en Manon” laten wij zien hoe je prentenboeken inzet om bewustwording en ontwikkeling te creëren om welbevinden bij kinderen te vergroten. De onderliggende boodschap in een prentenboek zorgt voor kinderen voor herkenbaarheid en maakt het onderwerp beeldend. Er is voor iedereen herkenning en ieder kind haalt de boodschap eruit die passend is bij hem of haar. Het voorlezen is een prachtige start om daar vervolgens met elkaar het gesprek over aan te gaan.

Op ons YouTube kanaal staan filmpjes met korte tips voor ouders en professionals over hoe je het kunt aanpakken. Om het laagdrempelig te maken, zijn in de omschrijving de linkjes toegevoegd naar het digitale prentenboek.

Voor wie: Voor iedereen (ouder, pedagogisch medewerker, leerkracht, kindercoach, zorgprofessional etc.) die graag het gesprek aangaat met kinderen van 0-12 jaar over thema’s gericht op de sociaal emotionele ontwikkeling en hier meer handvatten voor wil zodat kinderen zichzelf beter leren kennen.

Resultaat: Een deelnemer weet in welke situatie je welk prentenboek inzet en heeft meer kennis van mogelijkheden om hiermee welbevinden van kinderen te vergroten. Je weet hoe je emoties kunt reguleren. Je bent je bewust van het effect van meerdere vormen van feedback op ontwikkeling. Je hebt een praktisch document met uitgewerkte voorbeelden.

Mail: Boekgesprekjesmet@gmail.com

Online workshop “Boekgesprekjes met… XL”

Werkwijze: In een maximaal twee uur durende online workshop geven wij deelnemers nieuwe inzichten. Dit doen we op onze enthousiaste en stimulerende wijze. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in het onderwijs en kennis van en vaardigheden met betrekking tot welbevinden, emoties, talenten, eigenaarschap en communicatie. Inmiddels spreken we ook uit ervaring als coach/trainer.

Kosten: €35 incl. btw (maximaal 10 deelnemers) excl. boekenwaaier (zie filmpje, KLIK HIER)

Waar en wanneer: mail/bel ons of volg ons op Instagram en  Facebook

Workshop “Boekgesprekjes met… XXL”

Werkwijze: In een drie uur of twee keer twee uur durende workshop geven wij deelnemers nieuwe inzichten en praktische tips en tools. Er is tijd om te oefenen en met elkaar het gesprek aan te gaan. Dit doen we op onze enthousiaste en stimulerende wijze. We maken gebruik van onze jarenlange ervaring in het onderwijs en kennis van en vaardigheden met betrekking tot welbevinden, emoties, talenten, eigenaarschap en communicatie. Inmiddels spreken we ook uit ervaring als coach/trainer.

Kosten: €79-€99 incl. btw (5-10 deelnemers) incl. boekenwaaier (zie filmpje, KLIK HIER)

Waar en wanneer: in Veldhoven/Mierlo/op locatie, mail/bel ons of volg ons op Instagram en Facebook 

We verzorgen uiteraard ook workshops op maat. Informeer naar de mogelijkheden.

LOSSE BOEKENWAAIER KOPEN?

In de boekenwaaier (zie filmpje, KLIK HIER) zitten 16 boekentips met verwijzingen naar ons YouTube kanaal en theorie en tips over het vergroten van welbevinden door middel van gesprekjes waarbij gekeken wordt naar emoties en feedback. Kosten: €19,95 incl. btw. Bestel hier.

Lees hier onze blog over het ontstaan van Boekgesprekjes met. KLIK HIER

Online workshop boekgesprekjes met Christel  en Manon

16 december van 19.30-21.30 uur

Kosten: 35 euro incl btw

Locatie: online

Inschrijven

…………………………………………………………………………………………………………………

INTERESSE? MAIL NAAR boekgesprekjesmet @gmail.com

Feedback van deelnemers: “leerzaam, geïnspireerd, direct toepasbaar, praktische waaier en vragenwijzer, verrassend veel nieuwe inzichten, ik herken nu beter de situaties waarbij ik een prentenboek kan inzetten.”

LOSSE MATERIALENSET KOPEN?

De houten materialenset is bedoeld om de methode boekgesprekjes met Christel en Manon te visualiseren en te concretiseren. Dit betekent dat je deze houten materialenset bij een prentenboek inzet om een (coach)gesprek te starten. Waardoor het welbevinden en talentontwikkeling wordt vergroot. Emotieregulatie en bewustwording staan centraal. Kosten: €24,95 incl. btw. Bestel hier.

Interesse? Mail naar boekgesprekjesmet@gmail.com

Lees hier de blog over mijn ervaringen met prentenboeken in groep 7.KLIK HIER

Adrienne Verstijnen, psycholoog & mindfullness-trainer: Manon en Christel  komen in gesprekken op een natuurlijke manier gauw tot de kern. De ander krijgt hierdoor inzicht in de eigen talenten en leert hoe deze het beste in te zetten.