Kindercoaching

Kindercoaching

Naast de trainingen voor professionals en ouders/verzorgers, biedt Authentalent ook individuele kindercoaching aan. Tijdens het coachingstraject staan we stil bij executieve vaardigheden om het leren, functioneren en welbevinden van het kind te verbeteren.

Kindercoaching om leerprestaties te verbeteren

Executieve vaardigheden zijn de vaardigheden die je nodig hebt om zelfstandig te functioneren. Je gebruikt ze voortdurend in het dagelijks leven en zijn onmisbaar voor het succesvol volgen van lessen en het maken van huiswerk. Executieve vaardigheden liggen ten grondslag aan leerstrategieën en studievaardigheden en dus het leerrendement van onze jeugd. Zo zijn zwakke executieve vaardigheden vaak de oorzaak van slechte leerprestaties.

Peg Dawson en Richard Guare (2012) noemen elf executieve vaardigheden die ervoor zorgen dat je in staat bent om aan je huiswerk te beginnen, door te zetten bij tegenslag, taken af te ronden en er naderhand op te reflecteren.

Voor wie?

Kinderen van de bovenbouw van de basisschool en voortgezet onderwijs die meer zicht willen krijgen op hun talenten vanuit positiviteit om daarmee makkelijker met de uitdagingen in het dagelijks leven en school om te gaan

Zo ziet het traject eruit

Het is belangrijk dat er een wederzijdse klik is tussen ons. Daarom plannen we een vrijblijvende intake, waarin we ingaan op jullie hulpvraag en we bekijken of jullie vertrouwen hebben in het coachingstraject, dat met het kind (zonder ouders) plaatsvindt. Het is een sessie van een uur waarna, indien nodig en gewenst, het kind samen met mij de resultaten nabespreekt met de ouders. Er volgen geen verslagen na de sessies, maar ben uiteraard altijd bereikbaar om vragen te beantwoorden.

Na elke sessie ligt het initiatief bij het kind of er een vervolgafspraak komt. Meestal is het traject na 3 tot 5 afspraken afgerond.

Het is mogelijk om de sessies thuis te laten plaatsvinden, mits daar de gelegenheid is om daar één-op-één te kunnen praten met het kind. Als dit niet mogelijk is, zijn jullie ook van harte welkom in mijn coachruimte in Mierlo.

Kosten

Kindercoaching kost €85,- per uur. Afhankelijk van het benodigde aantal sessies, die op verzoek van het kind zullen plaatsvinden, kan het bedrag dus variëren.

Resultaten van het kindercoachingstraject

Natuurlijk is ieder kind anders en is elk coachingstraject maatwerk. Een aantal uitgangspunten die ik in ieder geval kan garanderen zijn:

  • Het kind doet algemene kennis op over executieve functies en vaardigheden;
  • Het kind heeft de regie;
  • Wij gaan het gesprek aan met het kind om bewustwording en ontwikkeling te creëren;
  • Met gesprekskaarten helpen we het kind om executieve functies zichzelf te herkennen;
  • Hoe verbeter je executieve vaardigheden in groepsverband, kleine groepen of individueel;
  • Naderhand is het kind beter in staat om eigen keuzes te maken;
  • Met NLP technieken krijg je de tools in handen om het doel te bereiken.
“Manon heeft zich echt met passie ingezet; gesprekken gehad met Tom, maar ook met de school om ervoor te zorgen dat ze samen Tom de juiste handvatten kunnen geven.”
Sandra Martens - De Laat
Afdelingshoofd poliklinieken cardiologie, dermatologie & DDC, longgeneeskunde en neurologie

Kennismaken?

Neem contact op voor vrijblijvende informatie over trainingen, workshops of kindercoaching!
logo_authentalent_favicon

Social Media