Inspirerende dag bij congres mindset!

Investeren in mijn eigen ontwikkeling op het congres mindset in Eindhoven op 16 januari 2019. Mooie gesprekken gehad met andere deelnemers en zeer afwisselende sprekers met een praktisch verhaal. De grootste eye openers voor mij waren bij de verschilllende sprekers:

Jacqueline Willemse: leg aan kinderen uit hoe het brein werkt. Prachtig hoe zij theorie verbindt aan alledaagse voorwerpen zoals een trekker en een elastiekje.

Cees Frankruijter: het start bij de mindset van jezelf. Feedback van volwassenen heeft een grote invloed op kinderen. Bij feedback die vertrouwendewekkend en op ontwikkelingsgericht vaardigheden gericht is, wordt er autonomie (keuzevrijheid over wat je doet) en status (gevoel van eigenwaarde over wat je kunt) ervaren. Als het andersom is dan is de reflex vluchten (fright, fight, flight). Het laatste heeft veel langer en dieper effect.

Mirjam Pol: leren is het organiseren van netwerken. Brein is plastisch. Intelligentie is rekbaar binnen en bandbreedte. Gedachte, gevoel en gedrag hebben hier invloed op. Stress hindert het korte termijn geheugen en vermindert werkgeheugencapaciteit.

René Lous: mindset veranderen op 5 manieren

  1. Procesgericht complimenten
  2. the power of not yet
  3. talent is leren en oefenen. De ijsberg van succes.
  4. focus op succes
  5. focus op fouten. First Attempt In Learning

Met prachtige voorbeelden, filmpjes en persoonlijke ervaringen van René zelf.