Samen lekker in je vel in deze rare tijd!

Alles is anders in deze periode. We weten niet hoe lang het duurt. Iedereen reageert er ook anders op en heeft andere gevoelens. Om te zorgen dat iedereen lekker in zijn of haar vel zit of blijft zitten is het belangrijk om met elkaar in gesprek te gaan. Op deze manier word je je bewust van je eigen gevoelens en die van anderen. Hierdoor krijg je meer begrip voor elkaar en kun je meer rekening houden met elkaar.

Christel en ik hebben jarenlang ervaring als juf en inmiddels zijn we allebei zelfstandige als trainer/coach waarbij we ons richten op welbevinden, samenwerking, talenten en iedereen mag zijn wie hij of zij is. De trainingen zijn uiteraard afgezegd in deze periode. Dat gaf ruimte voor ons om te kijken hoe wij hier online toch mensen mee kunnen helpen. Ons creatieve brein ging aan. In het kader van ” ik heb het nog nooit gedaan maar denk dat ik het kan” en ” fouten maken mag, hier leer ik van” is hieruit “boekgesprekjes met Christel en Manon” ontstaan. Hier staat de link naar het YouTube kanaal: https://youtu.be/I3-EuSEjVLo

Boekgesprekjes met Christel en Manon is opgezet om handvatten te geven om het gesprek aan te gaan naar aanleiding van een prentenboek met iedere keer weer een ander thema dat te maken heeft met welbevinden. Hoe kun je dat vergroten?

We geven op ons YouTube kanaal een korte uitleg over het thema voor volwassenen (ouders, leerkrachten, pedagogisch medewerkers, zorgmedewerkers) en het boek om vervolgens tips te geven hoe je hierover met elkaar in gesprek kunt gaan of wat je vervolgens voor activiteit erbij kunt doen.

Daarna kun je klikken op de link in de omschrijving zodat het boek voor iedereen voorgelezen wordt. Wie weet heb je het boek in de kast staan of spreekt het je zo aan dat je het bestelt. Leerkrachten kunnen het boek eventueel voorlezen aan hun klas op hun onlineplatform.

Op deze manier vergroten we samen het welbevinden van jong tot oud.