Scholieren en bedrijfsleven ontmoeten elkaar

Vanmiddag was ik uitgenodigd om opdrachtgever te zijn voor leerlingen uit de bovenbouw van HAVO/VWO van 5 technasiumscholen uit deze regio. Ik ging erheen met een open blik, mijn tent neergezet, opdrachten gemaakt en goede zin meegenomen.
Vervolgens kwamen de eerste leerlingen informatie bij mij halen, een beetje onwennig allemaal.
Al snel was het ijs gebroken en ontstaan er mooie gesprekken. Prachtige vragen en nieuwe ideeën.
Uiteindelijk kwam het gesprek op waarom ik voor hun zou kiezen en waarom zij voor mij.
Ik heb ze uitgedaagd om out of the box te denken en origineel te zijn. De leerlingen vonden mijn trainingen interessant en vonden het leuk dat mijn opdrachten nog niet vaststonden. Sommigen leek het sowieso wel leuk om met mij samen te werken. Ik was in ieder geval anders op deze bijeenkomst.
Er is al een vlog over mij gemaakt, hoezo uit mijn comfortzone. Pfff. Daarnaast werd me al uitgelegd wat Instagram voor Authentalent kan betekenen. Een hele nieuwe wereld gaat voor mij open.
Ook het maken van een tent die cursisten in mijn training als samenwerkingsopdracht in elkaar moeten zetten, kwam al ter sprake.
Wat een inspirerende middag. Wat een professionele opstelling van de leerlingen, compleet met visitekaartjes. Nu afwachten wie mij een motivatiebrief gaan schrijven en dan mag ik kiezen met wie ik samen dit avontuur aan ga. Ik heb er nu al zin in.