WASMAND !?!?

Nee dit gaat niet over de steeds terugkerende was.

Het gaat over een prachtig coachingsmoment waarbij de NLP-technieken weer hun dienst hebben bewezen.
De coachee had een eenvoudige situatie waar ze graag anders op wilde reageren. Ze heeft de logische orde (situatie-gedrag-gevoel-vaardigheden- overtuiging-rol/identiteit-missie) doorlopen. Als snel gaf haar dat het inzicht dat onafhankelijkheid belangrijk voor haar is. In deze situatie hebben we gekeken hoe haar rol anders kan zijn. Met de “circle of excellence” hebben we de overtuiging “ik doe mijn ding” en “ik kan het” verankert. De coachee zag zichzelf in en uit een gele wasmand stappen. Wat een prachtige metafoor.
Om het “ankeren”te versterken hebben we met een “tijdlijn” gekeken wanneer ze al eerder “ik doe mijn ding” heeft gedaan. Al snel kwamen er veel voorbeelden.
Als er in de toekomst weer een keer eenzelfde situatie aankomt . Dan gaat ze vooraf even in haar denkbeeldige gele wasmand staan en herhaalt de zin ” ik doe mijn ding”. Wie weet is in de toekomst het denken aan de wasmand al genoeg.
Ik liet een vrolijke coachee achter vol zelfvertrouwen die weet dat ze het kan. Ze hoopte zelfs snel op een lastige situatie waarmee ze dit kan toepassen. 


Geluksmoment.